socrates2

Het eerste evangelie van de laatste Rock ‘n Roll-filosoof

Toen ik zeker wist dat een voetbalcarrière niet tot de mogelijkheden behoorde, ben ik wiet gaan roken en zoals alle Stoners, wilde ik de wereld verbeteren.
De wereld verbeteren. Ik nam nog een trekje van mijn epische joint en besefte dat een beter milieu altijd begint met een idee. Dus ging ik wijsbegeerte studeren.

Helaas leerde ik op de universiteit dat de filosofie was gedegradeerd van moeder aller wetenschappen tot een obscure bezigheid voor oude mannen in leren leunstoelen die elkaar in donkere achterkamertjes aftrekken door eindeloos te herhalen hoe slim ze zijn.

Ik besloot toen dat het mijn missie moest worden om filosofie terug te geven aan het volk want als iedereen een beetje beter na zou denken over wat ze doen en wat ze zeggen, zou de wereld een leukere en vooral een betere plek zijn.

Ik ben ’s werelds laatste Rock ’n Roll-filosoof. Een leider zonder land. Een Messias zonder vader. Een priester zonder kerk. Een cynische, retorisch gewelddadige wijsgeer die oreert over een betere wereld. Een wereld zonder God. In de geest van Socrates –de eerste Rock ’n Roll-filosoof en oervader van de godslastering– preek ik een antitheïstisch Evangelie.

Kritiek leveren op georganiseerde religie is het fundament van een vrije samenleving. Om de mensheid te helpen is het belangrijk om in absolute vrijheid de georganiseerde religies te hekelen.

De wereld wordt beter als er satirische tekeningen over de profeet Mohammed, die een geit of een schaap neukt, worden gemaakt. Misplaatste grappen over urine en het vergaste lijk van Anne Frank mogen niet als ‘strafbaar antisemitisme’ worden bestempeld en walgelijke vergelijkingen tussen de buitenschoolse activiteiten van katholieke priesters enerzijds en Robbert M. of Marc Dutroux anderzijds, mogen gewoon gemaakt worden.

Nee, die moeten gewoon gemaakt worden.
Flikker maar op.

Het maakt niet uit wiens tere gevoelentjes gekrenkt worden. Het is mijn plicht, als de laatste Rock ’n Roll-filosoof, om de mensheid te bevrijden van het juk der religie. We mogen niet langer onverschillig aan de zijlijn blijven staan en de strijd overlaten aan haatbaardjes aan de ene kant en stropdasjes aan de andere kant.

De haatbaardjes moorden in naam van de almachtige Allah. Een theedrinkende Arabier met zijn vinger in het poepertje van een minderjarig meisje en een paar dozijn maagden die smachten naar een martelaar.

De stropdasjes zwaaien verontwaardigd met het hun wetjes en regeltjes. Zo willen ze ons allemaal binnen de lijntjes laten kleuren als brave consumentjes. Alles staat bij hen in het teken van de Vrije Markt en van Economische Groei. Een aanslag als in Parijs? Dat is slecht voor het toerisme. Slecht voor de middenstand. Slecht voor de economie.

Dat soort inspiratieloze neoliberalen wil je niet laten meedenken over het inrichten van een aangename, tolerante, solidaire samenleving. Dat moet je overlaten aan mensen die er godverdomme voor hebben doorgeleerd. Je gaat zonder medische opleiding ook niet snijden in iemands lichaam en zonder zwemdiploma ga je niet vliegen in een helikopter.

Ten tijde van Socrates, de eerste Rock ’n Roll-filosoof, lieten de autoriteiten je nog uit de gifbeker drinken als je kritiek leverde op God. Maar toch leverde hij die kritiek. Toch bleef hij tot het einde toe trouw aan zijn overtuigingen en dronk die gifbeker leeg. Wat een held. Hij zou niet misstaan op de redactie van Charlie Habdo maar helaas is er na Socrates nog altijd geen zak veranderd. Je kunt anno 2015 beter zeggen dat je kinderen verkracht of zeehondjes doodknuppelt dan God beschimpen.

Want als je kritiek levert op geloof, staan er altijd wel een paar zotte haatbaartjes met schietgeweertjes op om een bloedbadje aan te richten. De wereld is niet veilig maar dat is ze nooit geweest. Je hebt altijd het risico gelopen om slachtoffer te worden van de religieuze geldingsdrang en zolang er overtuigingen zijn om voor te sterven, zul je altijd dit risico blijven lopen. De oorlogsretoriek van de laffe stropdasjes die wij onze leiders noemen, zorgt alleen maar voor een vals gevoel van veiligheid. Een schijnveiligheid.

Iedereen vindt zo’n terroristische aanslag als in Parijs zo moeilijk te bevatten en dat is raar want het is helemaal niet moeilijk te bevatten dat in naam van religie onschuldige mensen worden vermoord.
Dat doen religieuze fanatici al duizenden jaren.
Het feit dat nog altijd niemand durft te zeggen dat juist de georganiseerde, monotheïstische religies de kern van deze kwestie zijn, is een probleem. Nee, dat is hét probleem. Dát is niet te bevatten. Mensen blijven maar troost zoeken bij de illusie van een Opperwezen en lijken niet te willen begrijpen dat we juist daarom zijn overgeleverd aan de gewelddadige excessen van een aantal intolerante, gewelddadige en radicale geloofsgemeenschappen die ons gijzelen ons met angst.

De religies spelen handig in op de menselijke behoefte om hun identiteit ergens aan op te kunnen hangen en indoctrineren de domme massa om hun levensbeschouwelijke visie als superieur te beschouwen met als gevolg dat men stopt met zelf nadenken.

Sommige van die achterlijke gelovigen, – die met die rare hoedjes op hun fontanellekes, – mutileren hun kroost door ze te besnijden. Dit doen ze natuurlijk niet voor de hygiëne maar omdat hun vrouwen niks kunnen weerstaan waar tien procent vanaf is. De haatbaardjes vereren een profeet die zich op regelmatige basis vergreep aan minderjarige geitjes. Ze verbieden vrouwen om auto te rijden, gooien homo’s als straf voor hun geaardheid van een hoog gebouw en stenigen iedereen die anders denkt.

Om over de Christenhonden nog maar te zwijgen.

Zij stellen abortus en euthanasie gelijk aan moord, maar verdedigen wel hun kinderverkrachtende dienaren in plaats van godverdomme de onschuldigen te beschermen. Twee Weesgegroetjes en wat Onzevaders en ze zijn weer vergeven.
Nee. Religie is voor imbecielen.
Het heeft de afgelopen drieduizend jaar meer slecht dan goed gedaan en verdient absoluut geen respect meer. Toch moeten we religie, hoe kolderiek, krankzinnig en lachwekkend dat concept ook is, niet verbieden want verbieden druist regelrecht in tegen alles waar we in geloven als het gaat om vrijheid.

We gaan dus ons best doen om alle gelovigen uit hun tempel te pesten. Als mensen graag willen geloven in een illusionair opperwezen, mag dat best, maar iedereen is vrij om dit geloof te ridiculiseren, te bagatelliseren en door middel van satire te marginaliseren.

God is een menselijk verzinsel. Net als Nijntje, Pinkeltje, De Telegraaf en de Fabeltjeskrant. Daar mag niet voor gemoord worden. Ik snap dat het een enorme geruststelling is om alle verantwoordelijkheid voor de keuzes tijdens het leven voor de dood af te schuiven op de wil van God maar dat is lui. Dat is laf. We moeten accepteren dat we alleen zijn in een goddeloos universum en dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen keuzes.

Het is voor de mensheid goed om rond te dwalen in de duisternis met als enige zekerheid dat je helemaal niks weet. De dolende zielen worden gedreven door curiositeit en zoeken naar antwoorden om de mysteries van de kosmos te ontrafelen. Zij proberen op die manier zelf de grote vragen van het leven te beantwoorden. De vragen die er echt toe doen.

Vragen als – Waarom zijn we hier? Gebeuren dingen met een reden? Hoe kan ik leven als een goed mens?-
Zelf het antwoord op zoeken. Dat is ieders eigen verantwoordelijkheid.

Zelf zoeken is altijd beter dan een religieuze invulling te accepteren als ‘De Waarheid’ en volgzaam te worden. De oerkracht van de mensheid is een eeuwige behoefte aan nieuwe en betere kennis over het universum en religie onderdrukt deze natuurlijke nieuwsgierigheid door te zeggen dat zij de waarheid zijn.

Israël, het Derde Rijk, het Kalifaat, het heilige Roomse Rijk, het zijn allemaal dystopische waanideeën die met geweld aan ons worden opgedrongen. ISIS is een idee en een idee kun je niet bombarderen. Je kunt het enkel vervangen door een beter idee. Vrijheid, gelijkheid en broederschap bijvoorbeeld. Daarom is ISIS bombarderen voor de lieve vrede, godverdomme net zo zinloos als jonge meisjes neuken voor de lieve maagdelijkheid.

De angst mag niet overwinnen. We mogen ons niet laten beïnvloeden door een paar opgefokte Haatbaardjes in een jurk met een bomgordel en een schietgeweertje. We moeten nu niet inspiratieloos mee gaan dansen in hun neerwaartse spiraal van haat en geweld maar geloven in de kracht van onze vrijheid. De kracht van onze humor en onze argumenten. Zij hebben wapens nodig om hun gedachtegoed te kunnen verkopen. Wij hebben Hans Teeuwen.

De aandachtsgeile Haatbaardjes met bomgordels zijn niet links of rechts. Ze zijn geen christen, jood of moslim. Geen homo of hetero. Geen man of vrouw. Het zijn gewoon fucking Haatbaardjes. Haatbaardjes die samenwerken met andere Haatbaardjes wiens enige prestatie het is om een baard te laten staan. Ze geloven in een falend idee en hun strijd is gedoemd te mislukken.

De Haatbaardjes vallen namelijk Parijs aan. Ze vechten een ideologische oorlog met een volk dat genieten van het leven tot religie heeft verheven. Een oorlog tegen de uitvinders van Joie de Vivre.

Sta je best wel voor lul met je Sharia.

Een oorlog van cultuur, overtuigingen en levensstijl met Frankrijk, verlies je altijd. Van Michel de Montaigne, Marcel Proust en Edith Piaff tot Albert Camus, Jean-Paul Sartre, tongkusjes, chansons en Bordeauxwijnen en fliterloze Gauloises en chocoladecroissants… En dat liedje voor Dana.

Een volk dat een stuk of zes verschillende namen heeft voor een tosti. Een croque monsieur of een croque madame of een croque jeanette. – Dat zijn twee tosti’s op elkaar. – Dat vind ik grappig.

Je leeft pas echt als je ’s zomers ontbeten hebt in de Provence met de geur van lavendel en de warme wind van de Middellandse Zee in je bakkes.

Hou dus godverdomme allemaal op met bidden voor Parijs of voor Beiroet of voor de Palestijnen of voor welke brandhaard dan ook, maar leef alsof morgen niet bestaat en heb lief tot je tenen tintelen. We moeten zondigen. Vreet, zuip, snuif, rook, slik, spuit en neuk tot we allemaal geloven dat er geen groter goed is dan vrijheid, gelijkheid en broederschap.

Een dikke middelvinger naar religie want zij is met haar pretentieuze antwoorden hoofdverantwoordelijk voor de idioten die naar de wapens grijpen om hun subjectieve visie op ‘De Waarheid’ te verdedigen.

Je zult geen humanist met een Kalesjnikov door de straten zien lopen, geen atheïst zal met een bomgordel een sportwedstrijd bezoeken en geen Evolutionist zal zichzelf opblazen in naam van de almachtige Charles Darwin.

We worden gegijzeld door een hele logische angst voor geweld en het ontbreekt onze leiders aan een eigen visie. Zij wijzen naar onze ‘Joods-Christelijke traditie’ en helpen op die manier ook niet echt mee met het zoeken naar hoop en liefde in een wereld zonder God. De ‘Joods-Christelijke traditie, de VOC-mentaliteit, Het zijn holle kreten. Hou daar godverdomme mee op.

Flikker op met je moraal. Moraal is een instrument van de zwakkeren om de sterkeren te onderdrukken. Flikker op met je fatsoen. Als wij niet meer mogen roepen dat we gepijpt willen worden door de meiden van Halal omdat er dan Fatwas uitgedeeld worden alsof het chlamydia is, hebben we feitelijk al verloren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *