Muziek

“For you I know I’d even turn the tide.” 

JohnnyCashJohnny Cash heeft zonder twijfel de geschiedenis beïnvloed. Hij heeft het verloop veranderd voor altijd. De wereld zou niet hetzelfde zijn als Johnny Cash nooit een gitaar had gevonden en een liedje had geschreven. In 2003 nam hij afscheid. Fragiel, met de dood op zijn schouder.

Johnny Cash – Hurt 

 

“The best revenge is to live on and prove yourself”

EddieVedderAls menneke was ik verliefd op Eddie Vedder. Neehee, niet zo! Niet dat ik in de bioscoop wilde zitten en mijn hoofd op zijn schouder wilde leggen terwijl zijn warme hand op mijn been rustte. Pearl Jam maakte me erg blij en nog steeds vind ik ze één van de beste bands ter wereld.

Pearl Jam – Sirens 

“Ik word liever gehaat om wie ik ben, dan bemind om wie ik niet ben.” 

Cobain2

Kurt Cobain,  de legendarische leadzanger van Nirvana is misschien wel het ultieme tragische paradox. Beroemd tegen wil en dank tot het punt dat hij zichzelf niet meer aankon. Het hoogtepunt van zijn oeuvre is het concert dat Nirvana gaf in New York. Rauw. Muziek in zijn meest pure essentie.

Nirvana- Where did you sleep last night. Unplugged in New York

 

Als ik met mijn poëzie iets wil bereiken, is het dat ik mensen wil bevrijden uit de beperkte manier waarop zij de wereld zien en beleven.” 

morrison-and-pamela

Jim Morrison van The Doors is ook een tragisch bewijs dat talent erg gevaarlijk kan zijn. Maar een kunstenaar is zijn werk. Zijn leven is zijn kunst. Kunst moet puur zijn.  Zijn laatste woorden, zijn epitaaf, is even leeg als veelzeggend. ‘Trouw aan zijn ziel.’

The Doors – Love her Madly

 

“Alles in mijn leven is een succes. Behalve mijn leven zelf.” 

Serge-Gainsbourg-1979Serge Gainsbourg is mysterieus en eigenzinnig. Een leven vol hartstocht en passie. Ga allemaal meteen de film ‘Gainsbourg, Vie heroïque’  kijken om te zien wat ik bedoel, Tot die tijd, iedereen kent hem van dit liedje…

Serge Gainsbourg –  Je t’aime

 

“Als de Beatles niet bestaan hadden, was ik niet de muziek in gegaan.” 

GrohlDave Grohl zat tot twee keer toe in een legendarische rockband. Voorspel met Nirvana en nu in misschien wel de beste rockgroep van dit moment. Het concept is simpel. Een man, een gitaar, een microfoon en rock on!

Foo Fighters – Walk & Pretender, acoustic 

“Een gitaar is als een vrouw. Je kunt ze nooit precies goed aanraken.”

SlashMylesSlash was al het beste dat Guns ‘n Roses te bieden had maar nadat hij zich verloste van het Axel’s juk, ging het pas echt lopen. Snakepit, Velvet revolver waren erg goed maar voorlopig hoogtepunt is de samenwerking met Myles Kennedy.

Slash and Myles Kennedy – Starlight

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *